torsdag 4 april 2013

Mer om prostitution

Centerkvinnorna har i dagarna publicerat ytterligare en artikel om prostitution. Som synes har Centerkvinnorna inte byggt upp någon egen, liberalfeministisk analys av fenomenet. De har köpt radikalfeminismen rakt av. Män är onda, kvinnor är oskyldiga offer. Kvinnor ska uppmuntras, män tryckas ner.

Livet är för kort för att jag ska orka gå igenom allt jag inte håller med om. Fokuserar på det jag tycker är mest intressant.

CK skriver:

Centerkvinnorna är stolta över att stå för den socialliberala delen av Centerpartiets politik – där vi månar om mänskliga rättigheter, en värld fri från människohandel och våld, och ett samhälle fritt från prostitution.

Vi kommer bli fria från prostitution den dagen alla kan få den sexuella intimitet de vill ha, den dagen ingen känner sig ensam längre. När den dagen kommer kommer ingen efterfrågan att finnas kvar, och ingen marknad heller. Men fram till dess finns både män och kvinnor som helt enkelt inte får den närhet de vill ha, och som de behöver för att må bra. Och som är beredda på att betala för att få den. Jag kan inte se något fel med det, så länge som ingen blir utnyttjad. Att ta sin sexualitet och sina känslor på sådant stort allvar skulle jag snarare se som ett hälsotecken.

Vad har egentligen CK föreslår som alternativ till prostitutionen? Förrutom att skuldbelägga (den manliga) sexualiteten de verkar mena är roten till allt ont?

CK skriver vidare:

Termerna sexköpare och sexsäljare insinuerar en jämbördig maktrelation och affärspartner som inte finns då säljaren alltid befinner sig i ett maktunderläge från köparen.

Att befinna sig i läget att behöva betala för någon annans sällskap, för att någon ska stå ut att ha sex med dig, är väl i själva verket höjden av desperation och maktlöshet? Som (iaf manlig) sexköpare skulle du känna sig långt mer smickrad om de kvinnliga prostituerade betalade dig för att ha sex med dom, du skulle inte känna sig ett dugg förtryckt!

Det är själva grunden till Kvinnors Sociala Makt tror jag, blotta mängden straighta män som, om inte sex,  i varje fall desperat vill ha kvinnligt sällskap, uppmärksamhet och bekräftelse. Synd bara CK inte verkar fattat det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar