lördag 11 maj 2013

Om killar och tjejer igen

Har velat rita den här bilden ett tag, eller i varje fall någonting liknande. Vetifan om jag kanske bara är morbid här men...jag tycker iaf den säger någonting viktigt.

Tjejen till höger är förtryckt av all uppmärksamhet och alla förväntningar hon aldrig bett om. Som följd av det  sätter hon (och alla andra tjejer) upp en avskräckande fasad, i förebyggande syfte. Man kan inte dela med sig till hela världen helt enkelt.

Killen till vänster är också förtryckt. Av all tvångsmässig respekt han måste visa (i synnerhet till tjejen till höger...) och av all den skuld han på något sätt förväntas ta på sig. Dels för vad alla andra killar gör/har gjort, men dels för att killens sexualitet "är" dålig och skam-/skuldbelagd i vårt samhälle, i mycket högre grad än vad tjejers är.

Men värst av allt är liksom likgiltigheten, kylan och hatet han möter överallt. Även om det inte är på riktigt, även om det bara är i form av en avskräckande fasad. Det kan vara jävligt sårande och jävligt disheartening.

Poängen är väl någonstans att ett överflöd av uppmärksamhet kan vara precis lika illa som ensamhet och isolering. 

Kan jämföra det med värme, varken en öken eller en glaciär är ngt jävla trevligt ställe att bo på.

Förstår inte riktigt varför det här är viktigt fortfarande men...på något sätt så är det väl i varje fall det. Så kan man välja på att göra något av det eller bara ignorera det ^^

Natt på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar