fredag 26 juli 2013

The Friend Zone - Kicking the Dead Horse

Drabbades av en släng av klarhet/motivation i morse och var tvunget att skriva lite till. Som så många andra issues mellan killar/tjejer tror jag mest det är kommunikationen det blir fel på. Kommer här kontrastera mina egna åsikter i ämnet med feministiska åsikter jag kommit i kontakt med. Jag har försökt representera alla åsikter på ett ändå hyfsat rättvist och sakligt sätt.

Som följer:
----------------------------

Vad är en nice guy?

Mitt svar:

En nice guy är en kille som har problem med att visa sitt uppriktiga intresse. Det är någonting han gör genom att visa sig tjänstvillig, snäll och undergiven. Det är en strategi som kan fungera, märk väl, men oftast är det inte den sidan hos en kille/tjej vi ser som mest intressant eller attraktiv. I.o.m den bygger på självförnekelse i stället för på självförtroende.

Feminismens svar:

En Nice Guy är någon som inte är ärlig med sina intentioner. Det är någon som närmar sig tjejen med låtsad vänskap, och sedan försöker lura till sig sex/kärlek genom att ge tjejen dåligt samvete. Sex och kärlek är någonting han tror sig vara förtjänt av, som "belöning" för  utförda tjänster eller för att ha varit allmänt snäll.

Vad är problemet?

Mitt svar:.

En "nice guy" har lyssnat för mycket på omgivningens (uttalade) förväntningar på honom. Han har för det första fått höra samhällets negativa inställning till män och manlig sexualitet. Han har för det andra hört feminismens budskap om kvinnan som sexobjekt, och om män, som visst kan (om inte t.o.m ska) vara passiva, undergivna och låta kvinnan ta initiativet. Han har utifrån detta byggt upp en dålig bild av hur verkligheten fungerar, hur det är menat att han som "duktig kille" måste agera.

En nice guy, precis som alla människor, kan bli upprörd och ledsen när hans känslor inte är besvarade. Det kan leda till att han säger sårande saker och/eller säger upp bekantskapen. Det är tråkigt men samtidigt förståeligt. Det är jobbigt att bli besviken., och det är svårt att vara kompis med någon man är kär i.

Feminismens svar:

En nice guy drivs av "a sense of entitlement". Han ser tjejer, deras kroppar och deras känslor som någonting som kan "köpas" för en viss mängd vänlighet eller tjänster. Han ser sig som förtjänt av någonting, att tjejer har skyldighet att ge honom någonting. Han visar ingen respekt för deras fria vilja, och att kvinnor själva kan och bör ha sex/vara ihop med enbart dem de är attraherade av.

En nice guy får tjejer att känna sig sårade och utnyttjade. De känner allt som oftast att deras vänskap aldrig varit värd någonting.

Hur hjälper/botar vi en nice guy?

Mitt svar:

Vad vi måste hjälpa honom att förstå är att vad samhället/feminismen har berättat, inte är hur saker fungerar i verkligheten. Vi måste få honom att slutas skämmas för sig själv som man och sexuell varelse, att hans känslor är någonting som dels är värt att uttryckas, dels värt att tas på allvar. Vi får hjälpa hon att förstå att man visst kan vara en nice guy, men att det inte är samma sak som passivitet. Eller svaghet för den delen. Att man samtidigt kan vara rolig, spontan och någon som vågar stå upp för sig själv och vad han vill.

Feminismens svar:

En Nice Guys största problem är hans misogyna kvinnofientliga attityd, och has känsla av att förtjäna någonting bara genom att finnas till hands. För att komma ur sin situation måste han lära sig respektera kvinnor som självständiga, tänkande individer. Han måste lära sig förstå att deras attraktion/sällskap/närhet är deras fria val, och ingenting han "är förtjänt av" i egenskap som "snäll kille". Han måste lära sig värdesätta kvinnors sällskap, med eller utan sex. Han måste vara ärlig med vad han vill, och sluta anklaga tjejen för att inte ha förstått något han aldrig velat berätta..

Vad är "The Friend zone"?

Mitt svar:

The friend zone är ett sätt för (främst) killar att åskådliggöra sin situation. Att sätta ord på den, och därmed på ett bättre sätt kunna göra någonting åt den. Genom att analysera hur de gång på gång lyckats hamnat där, och på vad sätt de kan förändra sig själva, i syfte att bli mer åtråvärda/attraktiva.

Feminismens svar:

"The Friend Zone is a bullshit, misogynistic, make-believe land Nice Guys have come up with to demonize women for not wanting to date them. They use it as an excuse to ignore the fact that there are Actual Reasons behind their decision to not pursue a relationship or have sex with this guy. You know, like not being physically attracted to them. Or not being able to connect with them. Or seeing through their crap and realizing that the only reason these guys are even friends with them in the first place is so they can get laid."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar