torsdag 9 januari 2014

Makt, sex och söderhipsters

Läste nyss igenom den ett halvår gamla debatten om de förmenta hipsterkillarna på söder. Blir rent beklämd över nivån allting verkar ligga på, de håller för fan inte ens min standard.

För er som inte hängt med:

Den svenska feminismen (uppbackad av alla kvinnor i Sverige) har ägnat åratal åt att smutskasta mannens sexualitet. Snart sagt alla uttryck för mannens sexualitet har blivit skuldbelagda. Vi har fått det itutat i oss från barnsben. Det viktigaste är inte vad du vill, vad du känner och vad du kan stå för. Viktigast av allt är tjejen.

Eller som Madeleine Bengtsson skriver:
Män som [...] struntar i huruvida kvinnan får orgasm vid samlag bidrar till och förstärker patriarkatet. Män som bedömer kvinnor utifrån utseende samverkar lika mycket till patriarkatet som de som begår våldtäkt. 
En kille får inte bedöma tjejer hennes utseende. Dvs vad han antagligen anser är attraktivt. Han får till på detta aldrig kränka en tjej genom att säga någonting opassande, eller göra någonting fel. Till på det får han absolut inte fokusera på sin egen sexualitet...

Och resultatet blir någonting i stil med det här:
"Jag vill inte ha nåt nervöst mähä som inte kan slappna av i rädsla för att jag ska bli ”kränkt” bara för att han råkar vilja knulla. [...] Jag klarade inte av det till slut.”
 -Kvinna, 38 
Katarina Janouch på aftonbladet hävdade, efter att ha gått igenom ett antal liknande historier att:
De [Männen] är så kvaddade av genustänk o sin skitnödighet att de är rädda för sin kåthet pga kan vara "kränkande" 
Men likväl kan hon inte se någon lösning på problemet:
Tror ”jämställdisterna” på allvar att det var bättre förr? [...] Är kvinnors behov/frigörelse/rättigheter till tex lika lön så pass hotfullt? 
Problemet jag ser här, är att K med sällskap inte ser sin egen maktposition. Det är inte kvinnornas rättigheter eller frigörelse vi vill åt. Det är förtrycket rädda och okunniga kvinnor själva utövar, och dessutom mot de killar som är som allra mest känsliga för det.

Skulle jämställdheten bli lidande av att killar inte längre skuldbeläggdes för sin sexualitet? Över killar också fick höra de måste må bra, och tänka på sig själva? Att de kan och bör ta för sig, och testa sina gränser?

Skulle det verkligen vara så pass hotfullt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar