tisdag 5 februari 2013

Lite om makt...

Blir jävligt trött på att anmärka på petitesser hela tiden. Finns jävligt mycket vettigare saker att ägna sig åt. Ändå känns det som om någon måste göra det...det blir ett samhällsansvar liksom.

Kristin Lundell skriver i SvD idag att Skavlan gjorde fel när han lät tre killar snacka om sina "prostitutionsäventyr" medans en ensam (förmodat) trängd kvinna i mitten någonstans. Kristin menar (så vitt jag förstår) att alla kvinnor tycker sådant är obehagligt. Att detta var en beklaglig uppvisning av manlig härskarteknik och Gud Vet Vad.

Men borde inte alla tjejer/kvinnor städa framför egen dörr innan de klagar?

Tjejer i grupp är nämligen något av det mest fördomsfulla och sexistiska sällskap man kan tänka sig!! Till skillnad från killar säger de aldrig heller något positivt, utan allting måste tvunget handla om killar som gjort fel, gått för långt eller varit läskiga på olika sätt. Detta inför den sjukligt blyga killkompisen, som  skulle dö innan han vågade lägga armen om tjejen bredvid....

För att jämställdhetsdebatten ska gå att tas på allvar igen måste saker förändras. Tjejer/kvinnor måste sluta göra sig till oskyldiga offer för omständigheterna. De måste inse att de också har makt, även om den makten ofta är mer social. Vi måste börja diskutera också den makten, och tjejer/kvinnor måste vara beredd att ta det ansvar som makt alltid för med sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar